Professional Certified Coach

www.challengingcoaching.co.uk

  • john-blakeyПрез последните 12 години Джон работи с повече от 120 изпълнителни директори от 22 различни държави, както и с олимпийските медалисти и спортните отбори на Англия по гребане, крикет и стрелба.
  • Той е експерт по коучинг към Chartered Management Institute – професионална организация на британските мениджъри, както и член на факултета по коучинг за висши ръководители на Manchester Business School, Vistage International, Националната служба на Велибритания за здраве и безопасност (NHS) и UK Sport.
  • В предходните години Джон е бил предприемач, като е печелил награди в тази област. Номиниран е сред 100те най-добри британски изпълнителни директори, както и първият Директор – коучинг сред изследваните 100 най-добри фирми (FTSE 100 Index).
  • През 2012 г. Джон, в съавторство с Ian Day публикува горещо аплодираната книга „Коучинг чрез предизвикателства“ (Challenging Coaching). Неговата книга поставя на преразглеждане много от принципите на недирективния коучинг и въвежда нов коучинг модел, наречен FACTS (feedback, accountability, courageous goal-setting, tension and system thinking), който в превод означава: обратна връзка, отговорност, смело поставяне на цели, напрежение и системно мислене.